dissabte, 29 de maig del 2010

L'ENTITAT

L'associació és una entitat de formació recent, ja que es va constituir formalment l'any 2009. Tanmateix, l'activitat desenvolupada en el seu any d'existència, intensa i organitzada, reflecteix els objectius fundacionals de l'entitat, dirigits específicament a recollir i divulgar a través de qualsevol mitjà els testimonis, en qualsevol suport, sobre els Sants Patrons i la Festa del Pi de Figaró, per tal de mantenir viva aquesta manifestació cultural i, sobretot, adequar-la a les necessitats de la societat actual.

Fins a l'actualitat, les accions realitzades s'han centrat en la difusió dels Sants Patrons i la Festa del Pi com a manifestació cultural major de Figaró-Montmany, posant de relleu la seva capacitat, al llarg de la història, d'aplegar col•lectius i sensibilitats diferents, àdhuc aquelles allunyades en principi del seu origen parcialment religiós. Així:

• Exposició de fotografies dels Sants Patrons i Festa del Pi des de mitjan anys 50 del segle XX i fins a l'actualitat. Sala d'Actes de l'Ajuntament de Figaró-Montmany. Festa Major 2009.
• Exposició de goigs i altres documents de la parròquia de Vallcàrquera i dels Sants Patrons. Sala d'Actes de l'Ajuntament de Figaró-Montmany. Any 2009.
• Procés participatiu obert a tota la població de Figaró-Montmany, per tal de recollir aportacions, vivències, etc. relacionades amb els Sants Patrons i Festa del Pi, així com amb la celebració del seu bicentenari.
• Contactes amb les entitats de Figaró-Montmany per tal d'establir vies de col•laboració (a tancar el 2010)
• Elaboració d'un projecte general de commemoració dels 200 anys dels Sants Patrons i Festa del Pi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.